dissabte, 11 de febrer de 2012

Informació urgent a les families de l'alumnat de les escoles d’infantil, primària i Institut d'Almassora

Estimades famílies CEIP GERMANS OCHANDO,

El claustre de mestres del centre, després de l'anàlisi del Decret/Llei 1/2012 de 5 de gener, del Consell, de mesures urgents per a la reducció del dèficit a la Comunitat Valenciana, i davant de les retallades que afecten a l’àmbit educatiu, vol manifestar-vos que:
Quinze dies després de la publicació dels pressupostos de la Generalitat Valenciana, el mateix President i el Conseller d'Hisenda i Administracions Públiques, han signat un Decret amb mesures de retalls, sobretot en matèria d'educació i sanitat, el qual demostra la falta de previsió i gestió dels nostres governants.
Ens preocupa el seu canvi d’opinió i actitud ja que en nombroses ocasions havien manifestat que els sectors públics d’ensenyament i sanitat no patirien retalls i, a hores d’ara, ens trobem que són els dos sectors que, majoritàriament, han estat afectats en els retalls proposats en l’esmentada llei.
Denunciem que en aquest decret no trobem retalls en els governants de totes les administracions públiques valencianes. Les mesures extraordinàries i urgents determinades a la Comunitat Valenciana afecten directament a la ciutadania i, en última instància, a l’alumnat.
Som nosaltres (ciutadans, alumnes, famílies i treballadors de l'ensenyament) els responsables de la crisi econòmica? Quants anys porten els nostres governants malgastant? Qui ens han dut a aquesta situació? De quina manera van a afectar els retalls a l’escola pública?
Respecte al nostre centre la Conselleria d'Educació encara no ha fet els lliuraments econòmics per a fer front a les despeses de funcionament des de maig de l’any passat ni ha abonat les beques de menjador des d’abril, la qual cosa suposa un deute acumulat.
Per altra banda en tot el mes de desembre i el que portem de gener no s’han cobert totes les baixes per malaltia ni les jubilacions del professorat. Tampoc s’han cobert aquest curs les places de professorat per a atendre a l’alumnat amb necessitats de compensació educativa o necessitats educatives especials ni totes les hores lectives dels mestres que pertanyen a l’equip directiu.
A més a més l’aplicació del decret suposarà un greu perjudici per a les condicions laborals del professorat que treballa al centre: reducció del 50% del complement salarial per formació, enviar a l’atur durant l’estiu al professorat interí i de religió, eliminar les aportacions al pla de pensions...
Per tot això demanem el vostre suport i comprensió per a les mesures que encetarem d’ara endavant perquè el Govern Valencià done marxa enrere en l’aplicació del decret i en el desmantellament de l’ensenyament públic.

PER UNA ESCOLA PÚBLICA I DE QUALITAT!
NO A LES RETALLADES ALS SEVEIS PÚBLICS!
DEPURACIÓ DE RESPONSABILITATS EN EL CONSELL!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada