dissabte, 10 de març del 2012

Cadena humana diumenge.

Companys/es,

la premsa més groga de Castelló carrega avui contra la cadena humana de diumenge, a la que acusa de "polititzar les festes". Podeu veure els articles a Mediterraneo i El Mundo, on es dedica molt d'espai al tema, fins i tot el titolar de portada en el cas de Mediterráneo.

Jo ho interprete com a un bon senyal. Davant les mobilitzacions la premsa del règim (en major o menor mida tota ho és) adopta dues tàctiques. Inicialment silenciar-les, intentar que passen desapercebudes, especialment abans que es facen, per tal que siguen pocs els que sàpiguen de la seua celebració i, per tant, poca la participació. Però si la convocatòria és suficientment gran com per amagar-la, la tàctica B és la criminalització, i això és el que s'intenta des d'aquests mitjans.

Ja havien començat dient que la convocatòria trancava la "disciplina sindical", com si el fet de no convocar alguna cosa els sindicats signifique prohibir que es convoquen. I cal recordar que la cadena humana de diumenge ha eixit de les pròpies assemblees, sense cap pretensió de trencar res. I també que, sense ser una convocatòria feta des dels sindicats, compta amb el seu suport, com també els actes que es fan a València aquests dies.

I ara diuen que "posem en perill la convivència", que volem "interferir la festa", que "polititzem"  i tota la resta d'acussacions. Està clar que estan preocupats i això és el que té de positiu: si fan tot això és perquè detecten que la cadena pot tindre èxit.

Després del que ha passat, estem obligats a que la convocatòria siga un èxit que no puguen ocultar ni manipular. Ara ja no es tracta de que isca bé, com qualsevol acció més, ara és imprescindible que siga així, pel futur mateix de les mobilitzacions, de les que la cadena són un element més. És necessari que totes i tots fem, doncs, un esforç per participar, però sobre tot per estendre la convocatòria, que no és sols per a treballadors/es de l'ensenyamnet, sinó per a tota persona afectada per les retallades socials i laborals, és a dir, la immensa majoria.

Si fem un esforç, el diumenge tindrem un èxit que ens donarà força.

Salutacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada