dimarts, 15 de novembre del 2011

4 mostra itinerant de cinema i vídeo indígena - la veu dels pobles sense amo - 17-20 novembre 2011‏


Torna la Mostra Itinerant de Cinema i Vídeo Indígena
A València, Alacant i Castelló, del 17 al 20 de novembre

L’esdeveniment organitzat per ACSUD Las Segovias i la Coordinadora Llatinoamericana de Cinema i Comunicació dels Pobles Indígenes (CLACPI) ens acosta, per quart any consecutiu, a la realitat dels pobles indígenes, mitjançant el seu propi llenguatge audiovisual. El programa inclourà documentals, obres de ficció, curts d’animació i experiments artístics i comptarà amb la presència de 5 representants indígenes d’Amèrica Llatina, que enriquiran les sessions amb tertúlies obertes al públic.

La present edició de la Mostra Itinerant de Cinema i Vídeo Indígena (MICVIN) està composta per un cicle de sessions diferenciades a cadascuna de les ciutats que l’acullen i segueix fidel al seu format interactiu, de manera que el públic tindrà novament l’oportunitat de dialogar directament amb les persones indígenes creadores i amb dirigents dels pobles que apareixen en els films. Amb això es pretén que siguen els i les protagonistes dels fets qui ens conten en primera persona les seues realitats i els seus somnis, superant un acostament superficial o merament folklòric a una realitat rica i diversa.

Des dels organitzadors (l’ONGD ACSUD Las Segovias i la CLACPI) es pretén que el cinema es convertisca així en un instrument per a acostar-nos a la visió del món que tenen els pobles originaris. No per a causar-nos compassió o rebuig, sinó per a promoure l’enteniment entre cultures diferents, que comparteixen, no obstant això, problemes i poden trobar juntes alternatives.

Els treballs que es presentaran han sigut reconeguts en el recentment celebrat X Festival de Cinema i Vídeo dels Pobles Indígenes (Equador, 2010) i s’estrenen a nivell europeu en el marc d’aquesta Mostra, que es constitueix així en un espai privilegiat per a apreciar uns esforços creatius que queden habitualment al marge dels circuits comercials.

Enguany, la delegació llatinoamericana estarà composta pels convidats següents:
Jeannette Paillán (poble maputxe, Xile), coordinadora de la Coordinadora Llatinoamericana de Cinema i Comunicació dels Pobles Indígenes (CLACPI).Franco Gabriel Hernández (poble mixtec, Mèxic), membre de l'Agència de Comunicació Indígena (AIPIN).Lorena Cabnal (poble xinka, Guatemala), fundadora de l'Associació de Dones Indígenes de Santa María Xalapán (Amismaxaj)Kukush Wasum Tampet (poble Atxuar, Perú), membre de la Federación de la Nacionalidad Achuar del Perú (FENAP).
Iván SanjinésCineasta i documentalista bolivià, Iván Sanjinés exerceix de coordinador de CLACPI a Bolívia i és director del Centre de Formació i Realització Cinematogràfica (CEFREC) que ell mateix va impulsar el 1989.
Més informació:

Regresa la Muestra Itinerante de Cine y Video Indígena
En Valencia, Alicante y Castellón, del 17 al 20 de noviembre

El evento organizado por ACSUD Las Segovias y la Coordinadora Latinoamericana de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas (CLACPI) nos acerca, por cuarto año consecutivo, a la realidad de los pueblos indígenas, a través de su propio lenguaje audiovisual. El programa incluirá documentales, obres de ficción, cortos de animación y experimentos artísticos y cotará con la presencia de 5 representantes indígenes de America Latina, que enriquecerán las sesions con tertulias abiertas al público.

La presente edición de la Muestra Itinerante de Cine y Video Indígena (MICVIN) está compuesta por un ciclo de sesiones diferenciadas en cada una de las ciudades que la acogen y sigue fiel a su formato interactivo, de manera que el público tendrá nuevamente la oportunidad de dialogar directamente con las personas indígenas creadoras y con dirigentes de los pueblos que aparecen en los films. Con esto se pretende que sean los y las protagonistas de los hechos que nos cuentan en primera persona, sus realidades y sus sueños, superando un acercamiento superficial o meramente folclórico a una realidad rica y diversa.  
Desde las organizadoras (la ONGD ACSUD Las Segovias y la CLACPI) se pretende que el cine se convierta así en un instrumento para acercarnos a la visión del mundo que tienen los pueblos originarios. No para cuasarnos compasión o rechazo, sino para promover el entendimiento entre culturas diferentes, que sin embargo comparten problemas y pueden encontrar juntas alternativas.
Los trabajos que se presentarán han sido reconocidos en el recientemente celebrado X Festival de Cine y Video de los Pueblos Indígenas (Ecuador, 2010) y se estrenan a nivel europeo en el marco de esta Muestra, que se constituye así en un espacio privilegiado para apreciar los esfuerzos creatifvos que quedan habitualmente al margen de los circuitos comerciales.
Este año, la delegación latinoamericana estará compuesta por los invitados siguientes:
Jeannette Paillán (pueblo mapuche, Chile), coordinadora de la Coordinadora Latinoamericana de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas (CLACPI).Franco Gabriel Hernández (pueblo mixtec, Mèxic), miembro de la Agencia de Comunicación Indígena (AIPIN).Lorena Cabnal (pueblo xinka, Guatemala), fundadora de la Asociación de Mujeres Indígenas de Santa María Xalapán (Amismaxaj)Kukush Wasum Tampet (pueblo Achuar, Perú), miembre de la Federación de la Nacionalidad Achuar del Perú (FENAP).
Iván SanjinésCineasta y documentalista boliviano, Iván Sanjinés ejerce de coordinador de CLACPI en Bolivia y es director del Centro de Formación y Realización Cinematográfica (CEFREC) que el mismo impulsó en 1989.
Más información:
Contacte i entrevistes:
Pablo Maximiliano Nicolini
963 80 64 82

Natacha Jiménez
964 53 57 62


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada