dijous, 24 de març del 2011

No a la guerra.




CONFEDERACIÓ GENERAL DEL TREBALL.
C. Cerdan de Tallada, 23 – 12004 Castelló
Telf. / Fax 964 25 06 36 679378169
cgtkastello@hotmail.com

COMUNICAT DE CGT CASTELLÓ - GUERRA NO!!

CGT A FAVOR D’UNA SOLUCIÓ PACIFISTA I NO MILITARISTA DEL CONFLICTE DE LIBIA I EL MÓN ÀRAB.
CGT en contra de la participació espanyola en la intervenció militar

Després de molts dies d’inoperància dels governs i institucions amb responsabilitat directa d’acabar amb la massacre del poble de Líbia per part del dictador Gadafi i dels seus miserables mercenaris, la “solució” acordada i “legitimada” per l’ONU, la Unió Europea, els Estats Units, la OTAN, la Lliga Àrab i altres països rics ha sigut la intervenció militar. Els bombardejos ja han començat amb una ostentació de precipitació, improvisació i objectius difusos.

Les institucions mundials i els governs dels principals països del món han estat incapaços d’adoptar cap tipus de mesures prèvies per tal d’evitar la brutal repressió i genocidi del poble libi que exigeix llibertat, respecte als drets humans i justícia social. Una volta més, s’ha demostrat que per als dirigents polítics, no és prioritari evitar el patiment dels pobles, el patiment dels i les treballadores, sinó que s’han estimat més jugar a la política, escenificar els seus protagonismes i personalismes; han optat per prioritzar els interessos econòmics de les grans multinacionals i en el futur del petroli de Líbia.

Han estat incapaços d’embargar i bloquejar els comptes del tirà Gadafi, la seua família i els seus generals; incapaços de bloquejar la venda d’armes, de bloquejar els ports, d’establir zones d’exclusió aèria; incapaços de trencar les relacions comercials, d’identificar i perseguir els responsables de la repressió i aplicar-los la justícia universal; incapaços d’iniciar cap procés de mediació o de negociació per trobar una solució pacífica al conflicte.

Pel contrari, l’única mesura adoptada ha sigut la intervenció militar. Per a la CGT, aquesta mesura no solucionarà el conflicte sinó que provocarà més morts, incentivarà un clima de guerra i civil i allargarà el conflicte de forma indeterminada, amb incommensurables conseqüències, com ha ocorregut als països que recentment han patit intervencions –Irak o Afganistan, per exemple.

CGT denuncia que de nou els governs dels països més rics escullen l’ús de la força militar com l’única forma “d’ajuda” als pobles i en especial als pobles considerats pels poderosos com el “Tercer Món”.

CGT condemna la utilització de la força militar com a mitjà per a resoldre els conflictes socials i populars que estan tenint lloc als països àrabs, i concretament a Líbia, l’origen dels quals es troba en la manca absoluta de llibertat i justícia social.

A la CGT torna a sorprendre’ns l’aposta entusiasta del president Zapatero per la intervenció militar, oblidant l’actitud clarament pacifista del nostre poble. El govern espanyol no deu prestar-se a la militarització dels conflictes ni deu autoritzar l’ús de les bases militars, ni enviar tropes, sinó que ha de mantenir una defensa permanent de la solució pacífica als conflictes.

SALUT, CGT CASTELLÓ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada