divendres, 29 d’abril del 2011

Actes 1 de maig 2011

Dia: 1 de maig de 2011

Hora: 11.00h. 
Lloc: Plaça de la Independència (La Farola).  Castelló de la Plana.

La manifestació unitària de les comarques de la Plana finalitzarà en un ambient festiu a la plaça de les Illes Columbretes.
Recuperarem forces amb música i un dinar popular a 1'50€.

Aquest és un altre dels dies de lluita de la CRTR, que anima a participar de les diferents mobilitzacions. Com les actuals manifestacions de suport als desocupats de la Plana:
Tots els dimecres a la plaça la Pau 12:00 fins a plaça Mª Agustina. Castelló de la Plana. 



VÍDEOS mobilitzant al dia de la classe treballadora:


 
Concentracions-pitada: Assenyalem els culpables.

>>>> 27 d'abril. Front a la CEOE. A les 19.00h. Plaça Maria Agustina.
>>>> 28 d'abril. Front a la banca. A les 19.00h. Plaça la Pau.
>>>> 29 d'abril. Front a la sotsdelegació del govern. A les 19.00h. Plaça Maria Agustina.

Manifestació 1 de maig.  
LLoc:A la Farola. 
Hora: a les 11:30h.

Convoca: CNTAteneu Anarquista, Grup Llibertat-FAI.

dijous, 21 d’abril del 2011

Imagínate en la peor de tus pesadillas…


Un día te despiertas y tu país ya no es tu país. Literalmente. Por votación internacional de Estados cuya existencia puede que incluso ignoraras, tu territorio ha sido dividido en dos, por lo que el 52% de tus tierras pasan a manos de un país que hasta entonces no existía… con todo lo que ello implica.
Dicho cambio seguramente te resulta algo molesto, por lo que tratas de resistirte… lógicamente, con todo tu derecho. Aunque resulta ser que el invasor tiene buenos recursos, y mejores amigos.
Ante la violencia del atacante, con gran impotencia, a los supervivientes de tu familia no les queda más remedio que separarse: algunos salen del país y van a refugiarse a Estados extranjeros; otros abandonan la región invadida y consiguen instalarse en los nuevos límites del país; y los últimos se quedan a resistir al agresor y ser el vivo y amargo recuerdo de la verdadera esencia del lugar.
El invasor, no satisfecho con lo que hasta ahora ha conseguido mediante un discurso supuestamente histórico e ingentes cantidades de sangre y horror, todavía no tiene bastante… y continúa conquistando más y más rincones de tu tierra arrasada, ante el silencio internacional y con todo el dolor de tu pueblo.
Lamento comunicarte que tampoco tengo buenas noticias acerca de tu familia.
Los refugiados, tras muchos años de esperanza en el retorno, tras tanta paciencia, todavía no consiguen regresar… pues el invasor está cada vez mejor asentado: a pesar de su barbarie cosecha victorias territoriales, políticas y económicas en la escena internacional. Son ya tantos años que la presencia de tus hermanos comienza a incomodar a quienes les dieron refugio, se sienten amenazados y van cercenando los derechos de los tuyos: ya no pueden ejercer un gran número de profesiones, no se les permite tener propiedades, viven hacinados en campos que se vuelven día a día más peligrosos e inhabitables, las casas empequeñecen, los alquileres suben…
No quisiera seguir dándote malas noticias, pero no puedo mentirte.
Los que alcanzaron a asentarse dentro de las nuevas fronteras de lo que un día era tu país, se encuentran bastante incomunicados. El invasor está consiguiendo aislarlos, es un buen estratega y sabe bien que separándolos físicamente romperá también su unidad social: construye muros, impone controles militares, lanza tanques a las calles, siembra el miedo… Realmente podríamos decir que, obviando la considerable reducción de superficie, tu país se ha multiplicado: ya no tienes uno, sino cientos. Uno de estos pequeños países se ha convertido en la mayor cárcel a cielo abierto del mundo. No estamos seguros de qué ha ocurrido con tus familiares, puesto que los constantes cortes de electricidad complican las comunicaciones con el exterior; el ejército invasor controla cada una de las fronteras y restringe duramente la libertad de movimientos, tanto de bienes como de personas… Nada entra, nada sale… Hasta ahora los túneles alivian un poco su asfixia, pero los constantes ataques y bombardeos, y el bloqueo que ya dura años, va degenerando el entorno y los espíritus. La supervivencia ya no es posible sin la ayuda humanitaria internacional que entra con cuentagotas.
Por lo que respecta a los que quedaron en el país de nueva creación, dicen de ellos en el extranjero que viven en el único país democrático de la región. Sin embargo, dicha democracia no reconoce a amplios sectores de la población, y es que pertenecen a otra raza y a otra religión. Podría parecer a ojos ajenos que son los que mejor suerte han corrido, pues tienen hasta pasaporte y se mueven con algo más de libertad… Pero, ¿cómo te sientes tú al saber que en tu propio país –al que le han amputado el nombre, el idioma, la cultura, la religión, las tradiciones, las gentes… la vida– no se reconoce ni tu nacionalidad? ¿Cómo crees que es vivir bajo las órdenes de tu invasor, estudiando su historia, con su lengua, con sus soldados como compañeros de clase, con sus prejuicios, su odio, su limpieza étnica, su separación racial…?
Tranquilo, pronto vas a despertarte. Pero antes te endulzaré un poco el sueño… No puedo garantizarte un desenlace feliz, pero reconozco que tienes de qué estar orgulloso. Cada día más personas de todo el mundo apoyan a tu país, se organizan y luchan por él. Tu tierra y tu gente se han convertido en símbolo de la lucha de los pueblos por la justicia y la libertad. Tu familia es la imagen de la resistencia y el coraje humano. Tu pueblo está demostrando al mundo que la sonrisa no se pierde, que la lucha continúa, que la paz es posible… 
Ahora… tú y yo tenemos la suerte de poder despertarnos y volver a una pacífica aunque discutible feliz normalidad.
Por desgracia, muchas y muchos miembros de tu familia siguen atrapados en la pesadilla.
La tierra de la digna lucha es Palestina. El resto ya debes saber quién es.
La pesadilla no termina verdaderamente mientras el mundo entero no disfrute de una justa libertad. Y aunque pudiera parecer lo contrario, hay mucho que podemos hacer.
 Janis Piñana Fernández

divendres, 15 d’abril del 2011

Reforestación Alcalaten

Queridos compañeros,

Este DOMINGO 17 ABRIL es la jornada de reforestación y riego de plantones en la zona incendiada de l'Alcalaten, además de la presentación del Racó de Enredadera Jove.

Si quieres asistir simplemente has de llevar tu propio vehiculo, algo para comer y si dispones de azadas y picos además de una botella grande de plástico para cargar agua estaría genial que lo aportases.

El horario es el siguiente:

8:30 Ciudad del transporte frente a Media Markt

9:30 en la rotonda de Artzeneta del Maestrat, por si quieres ir directamente.

10:00 en el Racó de Enredadera con la asociación de afectados por el incendio de l'Alcalaten para iniciar la reforestación.

Porfavor confirmad asistencia diciendo cuantos vais a acudir, ya que podeis hacerselo llegar a vuestros amigos, compañeros y demás, y si se apuntan genial.

Recordad, decid cuantos vais a ser y a que punto de quedada vais a asistir.

Muchas gracias,

Enredadera Jove

dimarts, 12 d’abril del 2011

LA CRISI I ELS SEUS EFECTES

1r cicle sobre capitalisme senil i resposta popular


LA CRISI I ELS SEUS EFECTES

Els propers dies 15, 19 i 20 d’abril tindran lloc al Casal Popular de Castelló (Carre d’Amunt, 167) una sèrie d’activitats que pretenen iniciar una ampla reflexió sobre les implicacions globals i locals del que alguns ja anomenen “la Gran Depressió del Segle XXI”.

L’objectiu és obrir un debat sobre les possibilitats organitzatives i tranformadores que se’ns obren en aquest context, per tal de guanyar potencialitat en la nostra pràctica política i assumir les nostres responsabilitats en un moment històric clau.

Us convidem a participar-hi!

>>> Taller “Economia bàsica per a entendre la crisi”, a càrrec de Lluís Marin Segarra. divendres 15 d’abril, 19h

>>> Xerrada “La degeneració del capitalisme tardà”, a càrrec d’Andrés Piqueras Infante, professor de sociologia (UJI) dimarts, 19 d’abril, 19h (es recomana assistir prèviament al taller d’economia bàsica)

>>> Documentals + debat: “Què està passant amb el petroli?” i “Entrevista a Mariano Marzo, professor de recursos energètics (UB)” dimecres 20 d’abril, 20h

divendres, 8 d’abril del 2011

Boicot a C.C.O.O.

Passa-ho!
Ahir dia 7 d’abril a l’edifici de postgrau de l’UJI el sindicat Comissions Obreres ha organitzat una xerrada explicativa sobre les noves retallades socials. El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans de la Universitat Jaume I (SEPC - UJI) i un grup d'aturats ha fet acte de presència per expressar la seua indignació front la demagògia d’un sindicat que fa temps que juga a dues bandes; mentre que el seu discurs parla de defensar els interessos dels treballadors, realment pacta i accepta les mesures capitalistes d’un govern que pretén fer pagar a la classe obrera els deutes generats per unes polítiques neoliberals descontrolades des de fa molts anys.

El SEPC - UJI ha participat activament per tal de donar suport a aquesta iniciativa i seguirà fent-ho mentre no siguen vertaderament defensats els drets no només de la classe treballadora actual sinó també del futurs treballadors, nosaltres els estudiants.
Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans - Universitat Jaume I (SEPC - UJI)




Transformar el Món per mitjans pacifics.

Setmana de Lluita Camperola - del 10 al 17 d´abril - a Castelló i comarques‏

Des de la Xarxa d´Agroecologia de Castelló -XAC- i ACSUD Las Segovias, us convidem a les activitats programades
 
El 17 d’abril de 1996, 19 camperols del Moviment dels Treballadors Rurals Sense Terra (MST) del Brasil van ser assassinats per la policia quan participaven a una manifestació pacífica demanant el dret d’accés a la terra. En el seu homenatge s’ha declarat esta data com Dia Internacional de la Lluita Camperola.
La sobirania alimentària es el dret dels pobles a aliments nutritius i culturalment adequats, accessibles, produïts de forma sostenible i ecològica, i el seu dret de decidir el seu propi sistema alimentari i productiu. Això fica a aquells que produeixen, distribueixen i consumeixen aliments en el cor dels sistemes i polítiques alimentàries, per damunt de les exigències dels mercats i de les empreses. Defensa els interessos de, i inclou a, les futures generacions.
La sobirania alimentària dóna prioritat al les economies locals i als mercats locals i nacionals, i atorga el poder als camperols i a l’agricultura familiar, la pesca artesanal i el ramaderia tradicional, i col·loca la producció alimentària, la distribució i el consum sobre la base de la sostenibilitat mediambiental, social i econòmica. La sobirania alimentària promou el comerç transparent, que garanteix ingressos dignes per a tots el pobles, i els drets del consumidors per a controlar la seua alimentació i nutrició.
Garanteix que els drets d’accés i gestió de la nostra terra, dels territoris, d l´ aigua, les llavors, el bestiar i la biodiversitat, estiguen en mans de aquells que produeixen els aliments. La sobirania alimentària suposa noves relacions socials lliures de opressió i desigualtats entre homes i dones, grups racials, classes socials i generacions.

Declaració de Nyeleni.
Foro Internacional per la Sobirania Alimentària. Mali 2007.
www.viacampesina.org

VIII Jornades Contra la Hipocresia Política

Un any més, i ja en van vuit, des del SEPC hem organitzat les Jornades Contra la Hipocresia Política, convalidables, de forma gratuïta per un crèdit de lliure configuració.

El programa de les xerrades és el següent:

DILLUNS 11 D'ABRIL (SALA ARCADI SANZ FCJE)

16h El tancament de les emissions de TV3 al País Valencià

18h Drogodependències i alliberament nacional

DIMARTS 12 D'ABRIL (SALA ARCADI SANZ FCJE)

16h Perquè dir NO al grau de dret i al Màster d'Advocacia

18h Vaga d'estudiants a la Universitat Autònoma Nacional de Mèxic

DIMECRES 13 D'ABRIL (SALA DE JUNTES DE RECTORAT)

16h TALLER: Una altra manera de fer turisme

18h R DE RENEGÀ: La lluita per la defensa del territori a la nostra comarca

DILLUNS 18 D'ABRIL (SALA ARCADI SANZ FCJE)

16h Taula rodona sobre l'evolució històrica del poble palestí i la seua situació actual

DIMARTS 19 D'ABRIL (SALA ARCADI SANZ FCJE)

16h La lluita per l'alliberament del poble saharaui

18h Situació social i política a Euskal Herria

IMPORTANT!

Per inscriure's cal enviar un correu electrònic a uji@sepc.cat amb el vostre nom i DNI.

Per obtindre el crèdit cal assistir al 80% de les xerrades.

Concert Rumb a Gaza en Matisse

divendres, 1 d’abril del 2011